Oranjevereniging ”Koningin Wilhelmina” kan verder

‘Blij om een doorstart te maken’

HOEVELAKEN Oranjevereniging ”Koningin Wilhelmina” heeft een nieuwe voorzitter. Elisabeth Dielessen is vorige week tijdens een bijzondere ledenvergadering unaniem gekozen als nieuwe voorzitter. Daarnaast zijn Mignon Geerdink als secretaris en Jessica Boone als nieuw bestuurslid gekozen. Coos van Rijswijk is afgetreden als secretaris maar blijft wel bestuurslid en John van de Bunt trad af als voorzitter en bestuurslid. Er staat nog wel een belangrijke vacature voor penningmeester open, als opvolger van Boudewijn van der Woerd.

Gerrit Steen

Elisabeth Dielessen (40), is met haar gezin in september 2016 vanuit Amersfoort naar Hoevelaken verhuisd: ,,Daar hebben we geen moment spijt van gehad, we voelen ons allemaal erg thuis. We hebben gekozen voor Hoevelaken omdat we graag in een dorp wilden wonen vlakbij de stad. In Hoevelaken merken wij dat je de betrokkenheid en het dorpse echt hebt, maar dat het niet verplicht is om deel te nemen. Het persoonlijke contact wat je kan hebben in het dorp maakt dat je je echt thuis kan voelen hier.”

KONINGSDAG ,,Ik probeer bij de gemeenschap betrokken te zijn en toen ik hoorde dat Koningsdag niet meer gevierd zou worden in Hoevelaken door het gebrek aan vrijwilligers, aarzelde ik niet en heb me meteen opgegeven als vrijwilliger. Ik dacht dat ik zou gaan helpen opruimen of klaarzetten, plekjes voor de kleedjesmarkt aftekenen, maar bij de ledenvergadering van de Oranjevereniging bleek dat ze bestuursleden nodig hadden. Mijn buurvrouw Mignon Geerdink en ik besloten dat we samen zitting zouden gaan nemen en samen de taken zouden gaan uitvoeren.

We zijn meteen in het diepe gedoken want door het initiatief van Hartje Hoevelaken, kon er toch Koningsdag gevierd worden.”

DOORSTART ,,Ook de Walter Strang herdenking en de Dodenherdenking zijn een vuurdoop geweest. Ik vind het een hele eer om me zo voor het dorp in te kunnen zetten en het geeft me erg veel energie. Ik heb wel wat ervaring in het opzetten en voorzitten van verenigingen, maar niet veel. Ik ben erg blij dat ik het met Mignon samen kan doen en dat we Angie Methorst en Coos van Rijswijk naast ons blijven houden. Samen met het overige bestuur en de vrijwilligers zijn we erg enthousiast om een doorstart te maken. We zijn nog bezig met het invullen van de positie van penningmeester en als dat lukt dan ben ik vol vertrouwen dat de Oranje vereniging nog heel veel moois kan organiseren voor de inwoners van Hoevelaken.”

Coos van Rijswijk is al vanaf 1979 bestuurslid van Oranjevereniging Koningin Wilhelmina: ,,Na zo veel jaren in de organisatie gezeten te hebben heb ik mijn steentje mogen bijdragen aan vele evenementen op Koninginnedag, Dodenherdenking, 5 grote evenementen op Bevrijdingsdagen ’95, 2000, 2005, 2010 en 2015, Kermissen, Prinsjesdag, Lampionoptochten en de ontwikkeling rond de Walter Strang geschiedenis.”

(dit bericht werd gepubliceerd in De stad Nijkerk)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.